recently from

our blog

0 comments

Е, след като сте получили годежния пръстен от Вашия любим, е време за организиране на сватбения ден. Ето тук вече са големите приготовления и е нужно повече време, за да организирате сватбата си така, както винаги сте мечтали. Ние от Ателие Александра сме Ви приготвили график, с който по-бързо и лесно да организирате сватбата си 12 месеца по-рано.

Разбира се, ако сметнете, че някои от стъпките не са Ви необходими, може да ги пропуснете. Всичко е въпрос на личен избор. Времето за подготовка е от огромно значение, но всеки може да прецени за себе си.  Вижте за какво да се погрижите всеки месец, преди да настъпи сватбения дени.

 

12 месеца по-рано

Първото, от което да започнете е да съобщите новината, че сте се сгодили. Споделете с всичките си близки и приятели. След това може да започнете да проучвате хотели, заведения, оператори, фотографи, агенции, стилисти още 12 месеца по рано. Хубаво и да определите горе-долу някакъв бюджет. Ако нямате идеи и се нуждаете от помощ, може да се доверите на сватбен организатор, който да поеме всичко по сватбата. Помислете за всичко, което искате да има на Вашата сватба. Планирайте всичко от по-рано. Времето е ценно!

 

11 месеца по-рано

Определете дата за Вашата сватба, както и изберете подходящо място. Помислете колко голяма ще бъде сватбата, колко гости ще поканите и тогава вземете решение за ресторанта. Запазете си от по-рано фотограф, който да заснеме всичко от дълго чакания момент и оператор, който да изготви Вашия сватбен филм, който остава спомен за цял живот. Както знаете, днес големите професионалисти се запазват изключително бързо, така че гледайте да не ги изпуснете. Затова нашият съвет е да планирате всичко това 11 месеца преди големия ден.

 

10-9 месеца по-рано

Време е да направите план за сватбения ден. Изберете църква и ритуална зала и запазете час 10 месеца по-рано. Реагирайте навреме, за да не се разочаровате, когато дълго планираната дата за сватбата Ви е вече заета. Съставете си програма на всичко, което планирате, за да съчетаете правилно нещата.

 

8 месеца по-рано

Време е да се погрижете за декорацията на сватбеното тържество. Най-добре е да изберете сватбена агенция, която да се погрижи за всичко, което сте планирали. Време е за най-вълнуващия момент – търсенето на булчинска рокля и костюм за младоженеца. Мечтаете за определен модел и вече знаете точно как иска да изглежда роклята Ви, изберете Ателие Александра, за да бъдете с най-уникалната дизайнерска рокля по Вашите изисквания. Всеки модел е уникален сам по себе си и ще бъде изработен само за Вас. Споделете вашата идея и оставете останалото на нас. Разгледайте нашата булченска колекция и изберете Вашата перфектна рокля.

 

7 месеца по-рано

След всички важни ритуали, е време да се погрижете за сватбеното парти. За целта, време е да намерите най-добрия DJ и водеща, които да се погрижат за Вашите гости. Подберете ги добре, защото е много важно да умеят да забавляват аудиторията и да следят всичко по план, защото определено Вие ще сте последните, които да мислят за часове и така нататък. Може да изберете и само DJ, който да бъде и Ваш водещ.

Очаквайте скоро и част 2 на нашата статия!

 

0 comments

Много важна роля в деня на сватбата имат самите шаферки. Те са почти задължителни за всяка сватба. За целта е много важно да подберете най-близките си хора, на които може да разчитате и, които смятате, че ще се справят с всяка възложена от Вас задача. Да, изборът не е никак лесен, защото вероятно Ви се иска да поканите всичките си приятелки, за да няма сърдити. Е, място за сърдене няма. По-надолу може да видите кои са нашите съвети при избор на шаферка и какви приготовления са нужни.

1.    Роднини за шаферки

Първият ви избор е добре да бъде между Вашите роднини. Ако имате сестри, братовчеди или други близки роднини, може да изберете някои от тях. Разбира се, това не е задължително. Хубавото е, че те ви познават наистина добре и могат да Ви бъдат от полза максимално. Единственият минус тук е, че те самите могат да искат да се насладят пълноценно на Вашия сватбен ден. Защото, за да бъдат Ваши шаферки, те ще са затрупани с ангажименти.

Как да изберем нашите шаферки, булчинска рокля, сватба

2.    Най-добрите приятелки за шаферки

Повечето булки избират за шаферки своите най-добри приятелки. Идеята не винаги обаче е добра. За предпочитане е дамите да бъдат неомъжени, но най-важното те да имат желание. Не забравяйте, че отговорността по време на сватбата е много важна. Затова изберете тези приятелки, на които може да разчитате най-много. Направете си списък с момичетата, които са Ви най-близки. Разговаряйте с тях, дали са съгласни или предпочитат да се насладят на вечерта отстрани.

Как да изберем нашите шаферки, булчинска рокля, сватба

3.    Дечица за шаферки

Много често булките канят за шаферки малки дечица, които изглеждат като малки принцески на сватбения ден. Те са едно малко бижу по време на всички ритуали. Това са най-сладките и чаровни гости, които придават цвят на тържеството. Ако имате малки племенници или други малки роднини, включете и тях за Ваши шаферки. Обикновено тяхната задача е да държат булото на булката, да хвърлят листенца и конфети.

Как да изберем нашите шаферки, булчинска рокля, сватба

4.    Трябва ли шаферките и шаферите да бъдат по двойки?

Разбира се, че не. Булката е тази, която решава колко точно да бъдат шаферите и шаферките. Ако сте поканили 3 Ваши приятелки, не е означава, че всяка трябва да има свой кавалер. На повечето сватби, обаче младоженците предпочитат да са по-двойки, разбира се това не означава, че трябва да са истинска двойка.

Как да изберем нашите шаферки, булчинска рокля, сватба

5.    Каква да бъде роклята на шаферките?

Каква ще бъде роклята на шаферките, решавате Вие. Когато изберете тематичният цвят за Вашата сватба, споделете с тях идеята, за да бъдат със същия цвят рокли. Като традиция е, заплащането на роклите се извършва от самата булка. Но има го и този вариант, да им кажете желания от Вас цвят и всяка от тях да поеме ангажимента да си закупи рокля в такъв тон. Заложете на един цвят, но различен модел рокля. Например, едната, ако е с дълга, другата с къса, третата също различна. Ние от Ателие Александра предлагаме разнообразие от красиви и стилни рокли. Ако вие, не сте избрали своята булчинска рокля, какво чакате? Изберете нас, защото ние ще изработим уникалната рокля за Вас и Ви гарантираме, че ще сте единствената с такава. Разгледайте нашата булченска колекция и намерете мечтания модел за Вас. В колекция „вечерни рокли“ може да харесате модел и за Вашите шаферки.

Как да изберем нашите шаферки, булчинска рокля, сватба

6.    Направете списък и среща

Най-добре е да направите един списък с всички задачи, които сте планирали, направете една среща с избраните от Вас шаферки. Покажете Вашия списък и уточнете какво очаквате от всяка една от тях. Разпределете задачите, така както смятате, че е най-добре. Защото те могат да Ви помогнат в организацията на самата сватба, но и имат много основна роля в деня на тържеството.

Как да изберем нашите шаферки, булчинска рокля, сватба

Насладете се на всеки един миг и не се тревожете за гостите, те със сигурност се чувстват отлично. И не забравяйте в този ден, всички гледат Вас. Бъдете ослепителни с Ателие Александра!

0 comments

След дълго чаканото предложение за брак, сигурно тръпнете, за да изберете подходяща дата за сватбата. Е, това наистина е доста вълнуващ момент. Все пак, датата наистина е много важна. Държите  организацията да бъде на ниво, всички гости да са на линия и всичко да мине гладко. Но, за да гарантирате успешното си планиране по сватбата, преди да изберете точна дата, е добре да си отговорите на няколко въпроса.

 

1.    Как да изберете сезона?

Отговорът на този въпрос е първата стъпка към определяне на сватбения ден. Решението не е никак трудно. Изберете подходящ сезон, в зависимост от това, кога е било предложението на брак. Ако то е есента или зимата, нормално е да планирате сватбата си за идната пролет или лятото. Ако решението е взето през пролетта, имате време да направите сватбата и в края на лятото или началото на есента, стига времето да е хубаво. Какво правите, ако Вашият любим е решил да Ви предложи по време на лятна почивка. Какъв е Вашият избор? Дълго чакане до следващата пролет или сватба през късната есен, или пък зимата, който е най-неподходящ сезон за този повод. Е, зимата може и да не бъде толкова лош избор. Тя  има и своите предимства. Ако сте от типа хора, с голямо въображение, представете си зимния пейзаж, зимата ще навява дълбоки спомени у вашите приятели. Голям плюс е, че това е най- ненатовареният сезон за избор на заведение или за запазване на ритуална зала и църква.

 

2.    Съобразете се с религиозните ограничения за венчавки.

Ако сте планували църковен или друг религиозен ритуал, задължително трябва да се съобразите с религиозните ограничения. В доста религии има определени периоди в годината, в които да се венчаете е забранено. Например, за православната църква, това са великденските пости – 6 уикенда, коледните пости – 6 уикенда и още 2 уикенда до Богоявление. Както не са за пренебрегване задушниците, които са винаги в събота. И ето, виждате една сериозна причина, която Ви ограничава малко или много в избора на дата. Затова разпитайте за датите, на които може да направите сватбата си.

 

3.    Има ли официални празници, близки до датата?

Когато сте се спрели на сезон, не забравяйте, че всеки сезон има официални празници, които могат да се слеят с някой от уикендите и да образуват поредни 3, 4 почивни дни. Много хора се възползват от тези почивни дни и ходят по почивки. Имайте предвид, че голяма част от гостите ви, може да са планували точно такава дълга почивка. Но ето и още един проблем, който може да възникне. Поради сливането на почивните дни, често някоя събота, в съответния месец, може да бъде обявена за работен ден. Тогава пък, повечето сватби стават в неделя, но гостите от далечни градове няма да могат да останат с преспиване. И тогава може да нямат възможност да дойдат изобщо на тържеството. Но, погледнете го и от другата страна. Ако решите сватбата да бъде в по-тесен кръг, изберете съботата. Не е трудно човек да си вземе отпуска в крайна сметка. А за пътуващите отдалече, трафикът ще бъде по-малък.

 

4.    Може ли да съчетаете празненството с другите ритуали?

Не забравяйте и следния момент, когато изберете заведение за самото тържество, да не би да е заета датата или часа за гражданския и църковен ритуал. Но отново имате възможност, ако ритуалът бъде изнесен. Но, от друга страна с църковния ритуал не е толкова просто. Уверете се, че избраната от Вас дата, е подходяща както за тържеството, така и за предвидените ритуали.

 

5.    Подходяща ли е датата за най-важните Ви гости?

Съгласувайте датата с най-важните хора, които държите да присъстват задължително. Става въпрос за Вашите родители, роднини и приятели ще направят всичко възможно да присъстват на сватбата Ви, но понякога има неща, които не зависят от нас самите. За да избегнете този проблем, предварително съгласувайте датата с тях. Разбира се и с близките на Вашия любим.

След като си отговорите на тези 5 въпроса, сте готови да насрочите датата за сватбата. Но не бива да ги пренебрегвате! Нали не искате да си навлечете неприятности в най-радостния ден от живота Ви. В името на това, празненството да мине гладко, само с положителни емоции, планирайте датата разумно и се насладете максимално. А ако все още не сте избрали своята сватбена рокля, ние от Ателие Александра с удоволствие ще се погрижим да бъдете поредната доволна и щастлива булка с уникална и единствена рокля. Разгледайте нашата булчинска колекция и споделете своите идеи, а ние ще ги осъществим!

Това е Вашият ден!

X