Как да изберем абитуриентска рокля за бала?

our blog

Как да изберем абитуриентска рокля за бала?

,
In Uncategorized @bg
,

Сякаш няма нищо сложно в това, да избереш абитуриентска рокля за предстоящия бал. Тежките изпити вече свършват, радостния и свободен живот (поне за известно време) тепърва предстои. Така, че можете да развихрите вашата фантазия и да се представите пред очите на изумените ви съученици в цялата си красота. Уви, не всичко е така, някои дори не си представят колко подводни камъни ги очакват в избора на абитуриентска рокля.

Работата с там, че именно в този период човек кардинално променя целия си живот, преминавайки от детството в зряла възраст. За първи път момичето съзнателно моделира образа си. Желанието за външно подчертаване на внезапно намиране на възрастен статус може да изиграе много лоша шега при избора на абитуриентска рокля.

 

Как да се облечете на абитуриентския бал?

Какво е модерно? Как да изберете абитуриентска рокля, която да бъде подходяща за бала и в същото време практична? Какво искат абитуриентките?

Според това, което казват бъдещите абитуриентки, в избора си на абитуриентска рокля те се делят на три основни категории.

 

Първа категория

Първата категория условно може да се нарече „класически романтички“ –  уверени, че роклята за абитуриентския бал трябва да бъде наистина бална. Т.е. уникална рокля, желателно дълга, в нежни или ярки тонове, към нея обувки с висок ток и подходяща прическа. 

 

Втора категория

Прагматиците са втората категория. Те мислят така: Заслужава ли си да се плащат много пари за рокля за една вечер? По-добре е да си купя един костюм с блуза, за да мога да ги нося и след бала. А и в института също ще ми потрябват.

 

Трета категория

Третата категория също не е лишена от практичност, но изобщо не мислят за абитуриентска рокля, а за предстоящото лято и дрехите за него. Те избират дрехите за бала, като се ръководят от тенденциите за сезона и лекотата на носене. Като правило те предпочитат панталони и различни допълнения към тях.

 

И все пак, не е зле да обърнете внимание на три не маловажни принципа:

 

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание е възрастовото съответствие на своя имидж.

 

Второ, при избора на абитуриентска рокля трябва да обърнете внимание, колкото и да е странно, на нейната практичност. Представете си, че изберете дълга рокля, силно стегната и прилепнала към тялото, с голяма цепка и обувки с много висок ток. А на вас ви предстои да танцувате цяла вечер, след това евентуална дискотека, и традиционната утринна разходка из града. В такъв тоалет е просто немислимо да издържите. Необходимо е да се намери „златната“ среда, така че роклята да изглежда елегантна и неочаквана за другите, но да не се превръща в мъчение за вас.

 

Трето. Абитуриентската рокля, както и булчинската, са рокли за един ден. Трябва да знаете, че нещо изключително екстравагантно ще си остане само красива вещ в гардероба. Ако не искате да се примирите с това, изберете си рокля в по-универсален вариант, която след това може да носите на партита, коктейли и други тържества.

 

Ако смятате за разумно всичко, написано по-горе, лесно ще си изберете най-оптималния вариант на абитуриентска рокля за вашата тържествена вечер.

В гореща лятна вечер за предпочитане са тъканите коприна, шифон, органза, тафта, сатен. Всички те се драпират чудесно и изглеждат елегантно и празнично, като ви позволяват и вие да се чувствате добре дори след няколко часа бурно веселие.

Традиционният избор на цвят обикновено се ограничава от бяло до или леки нюанси на други цветове. Но вие можете смело да се отклоните от тази традиция. Изберете червено, жълто, оранжево-оранжево, розово, синьо, лилаво, тези цветове ще повишат още повече вашето настроение. Също така може да изберете флорални рисунки, контрастиращи ивици, напълно уместни днес за всяка обстановка.

Голяма част от това, което бъдещите абитуриентки искат да купят, може да бъде намерено в магазините. В ателиетата и салоните, където се предлагат сватбени и вечерни рокли, се предлагат и много модели абитуриентски рокли. В Ателие „Александра“ може да намерите изобилие от модели, цветове и изключителни дизайнерски решения на вечерни и абитуриентски рокли. Тук професионалистите ще задоволят и най-изтънчения вкус и ще направят вашият празник незабравим.

X